Mijn diensten

Mind map - diensten Change and Career Coach Katrijn

Diensten - korte uitleg

Veerkrachtcoaching

In deze coaching onderzoeken we de drempels & hindernissen die jouw veerkracht onderuit halen. We gaan oplossingsgericht te werk & focussen ons op het versterken van jouw zelfvertrouwen.

Via praktische oefeningen uit de RET (Rationeel-Emotieve Training) en in combinatie met talentencoaching, herstellen we jouw eigenwaarde & zelfvertrouwen. We richten ons op jouw reeds gezette stappen & evolutie in het geheel. 

Stress- en burn-out coaching

Het is eerst aan de orde om in de crisisfase te focussen op lichamelijk (en cognitief) herstel. Na deze fase kan er overgeschakeld worden naar oplossings- en toekomstgericht denken.

Door middel van zeer praktische oefeningen die je ook thuis zal moeten toepassen (ACT: Acceptatie en Commitment Therapie, RET: Rationeel-Emotieve Training), verkrijg jij stap per stap terug ownership over jouw lichaam & geest. We hebben voortdurend oog voor jouw ontwikkeling & evolutie.

Loopbaanbegeleiding

Bij loopbaanbegeleiding start je met een toekomstgerichte vraag op werkvlak. Vooraleer we ons richten op korte, middel- en lange termijn, dienen we te kijken naar het heden.

Wat is de huidige (werk)situatie & in hoeverre ken jij jezelf? We onderzoeken onder meer jouw loopbaanankers, werkwaarden en voorkeuren op vlak van  bedrijfscultuur. Wat is jouw uiteindelijke doel?

Talent- en ontwikkelingsgerichte coaching

In deze coaching focussen wij ons op jouw kracht & potentieel. We werpen een blik op jouw talenten, trotse & krachtige momenten en succesvolle ervaringen. 

Via praktische, visuele & methodische talentencoaching gaan we toekomstgericht aan de slag. Waar kan jij naartoe indien jij je jouw potentieel ten volle benut? 

Outplacement  

Outplacement zou je in vele gevallen kunnen bekijken als de combinatie van: 

veerkrachtcoaching + loopbaanbegeleiding

Naast het loopbaangericht denken, spelen er vaak andere factoren mee omwille van het gedwongen ontslag. Te weinig zelfvertrouwen, gebrek aan assertiviteit, nood aan motivatie… In dit langdurige traject wordt er op diepgaande basis gewerkt.    

Sollicitatie(coaching)- en training

Vanuit de Interactionele Vormgeving gaan wij samen op zoek naar wie jij bent als persoon binnen en buiten het sollicitatieproces.

Dankzij de inzichten uit deze verdiepende sessies uit het eerste luik gaan wij aan de slag om op authentieke wijze te solliciteren. Met jouw grote zelfkennis als troef, leer jij hoe je jezelf gepast schriftelijk en mondeling kan voorstellen in het tweede luik.

Workshops welzijn op het werk

In samenwerking met Flo-ow verkrijgen Natalie Hendrickx (zaakvoerder) en ik via een welzijnsscan een eerste zicht op psychosociale welzijns-factoren van jouw organisatie en/of bedrijf. Met deze informatie doen wij een voorstel rond interactieve workshops die zich situeren op deze vlakken afkomstig uit de 5 A’s:

‘arbeidsorganisatie’ & ‘arbeidsverhoudingen’

In deze workshops zal je als medewerker/teamlid inzichten uit jezelf vergaren dankzij  krachtige & methodische  coachingstechnieken. Bovendien verkrijg je via onze expertise verschillende tips & tricks. 

Train your jobcoach

Jobcoaches (of ook wel trajectbegeleiders genoemd) vormen een belangrijke maatschappelijke schakel tussen een werkzoekende en de arbeidsmarkt.

De jobcoaches verkrijgen via methodische coachings- en communicatietools geschikte tools om enerzijds verbinding te verkrijgen met de werkzoekenden, en anderzijds om op gepaste wijze te kunnen connecteren met de (potentiële) werkgever. Het gaat niet om de expertise omtrent de inhoud van een begeleidingstraject, maar om het versterken van de soft skills van een jobcoach. Deze workshops zijn interactief & diepgaand. 

Mijn kernwaarden

Persoonlijk
Professioneel
Methodisch
Kwaliteitsvol
Vertrouwelijk