Leadership Training - 2022

leiderschap doelen

Leiderschap is zoals het maken van… een busreis. Het kan een hobbelig parcours worden, of een rustige rit, mensen kunnen afstappen, luidruchtig zijn, de buschauffeur kan wisselen, onverwachte stops ingelast,…

Met deze metafoor gingen we een aantal dagen aan de slag in deze leiderschapstraining. We focusten ons op de leiderschapsstijlen en wat het belang is van situationeel leiderschap. Via bepaalde fysieke oefeningen en groepsgesprekken stonden ze stil bij hun eigen stijlen. Wanneer zit jij aan het stuur of laat je het overnemen? Of ben jij eerder de controleur die af en toe opstapt?

We bespraken deze reis door middel van verschillende fases (de stopfase, change fase en de verder rijden-fase).  

Hoe kan je als leidinggevende op een verbindend communicatie manier feedback geven aan jouw team? Dit werd aan de hand van een écht scenario in een rollenspel gegoten. Het was een spannend moment; maar het leerrijke aspect oversteeg nadien het angstzweet dat bij sommigen uitbrak.

We pakten de vooroordelen waarmee de deelnemers kampten, vast in een topic rond de innerlijke stemmen die onze gevoels- en gedragswereld sturen. Welke onbewuste zinnen passeren regelmatig in hun hoofd en belangrijker: wat doe je ermee?

De evaluatiedag sloten wij af met een fysieke reis doorheen hun ontwikkeling. Hoe ver of dichtbij staan ze tot hun doelen? De complimentendouche naar elkaar toe, was een versterkend positieve ronde voor iedere deelnemer. Op het einde maakte iedereen het overzicht van hun eigen busreis en deze werd mooi visueel gelamineerd om mee naar huis te nemen. 

leiderschapsontwikkeling