Over Katrijn

Mijn verhaal...

Ik ben Katrijn, 35 jaar en oorspronkelijk afkomstig van Elewijt, momenteel woonachtig te Tremelo (Vlaams-Brabant).

Ik neem jullie even mee naar een -achteraf gezien- belangrijke gebeurtenis in mijn leven. Toen het moment was aangebroken om vanop de schoolbank mijn studierichting te kiezen, twijfelde ik namelijk hard tussen psychologie en communicatiewetenschappen.

Uiteindelijk koos ik voor het laatste. Een richting die ik destijds niet 100% overtuigd insloeg maar een beslissing die mede gevoed werd door een vrees voor zware statistiek.

Mijn carrière

De volgende 10 jaar daarop kwam ik voor het merendeel in communicatiefuncties terecht, vooral in de sociaal-culturele sector.

In iedere functie werd ik echter onbewust aangetrokken tot het coachende & trainende aspect:

  • In Guatemala werkte ik na mijn opleiding ontwikkelingssamenwerking voor een internationale NGO waarin ik onder meer Spaanse leerkrachten coachte op vlak van werkethiek en gespreksvoering naar de studenten toe. Ik leidde ze ook op vlak van digitale basisvaardigheden op.   
  • In mijn job als project management consultant analyseerde en optimaliseerde ik interactieprocessen tussen callcenter agents en klanten.
  • Als communicatieverantwoordelijke bij een non-profit organisatie begeleidde ik mee stagiairs, counselde ik buitenlandse studenten en gaf ik trainingen rond cultuursensitiviteit.

Nadien drong het echter tot mij door: Ik hoor niet thuis in de communicatie-marketingsector.

IMG-6480

Mijn passie

Met dat besef ging ik doelgericht aan de slag. Ik zocht tewerkstelling in een nieuwe richting waar ik wel thuis hoor: Een wereld waarin ik mensen kan begeleiden. 

Ik kwam tot mijn grote vreugde terecht bij een partnerorganisatie van de VDAB waar ik werkzoekenden individueel en via workshops in groep begeleidde richting arbeidsmarkt.

Dit was het werk waar ik eindelijk écht floreerde.

Na een tijdje voelde ik dat ik vooral sterk stond in het coachende & trainende aspect. Dat werd echter regelmatig door tijdsgebrek, werkdruk en focus op (tijdelijke) tewerkstelling naar achteren geschoven en verviel dan in een secundaire rol. Dit was niet het plaatje waar ik naar op zoek was. 

Met al mijn ervaringen in mijn rugzak besloot ik mijn carrière een nieuwe wending te geven: Met mijn passie voor mensen en hun welbevinden als zelfstandige aan de slag gaan. Gewapend met enerzijds mijn ervaring, expertise en anderzijds  professionele opleidingen, bied ik jullie mijn diensten aan als Change & Career Coach. 

Mijn missie

Nu kan ik elke dag passioneel & professioneel mijn job beoefenen. Met hart en ziel zet ik mijzelf in voor zowel jongeren als volwassenen; hen begeleidend op weg naar een pad waarin ze zich veerkrachtiger & zelfbewuster voelen. Het kan een grote verandering zijn; maar ook kleine stappen brengen je al een eind verder. Regelmatig terugkijken op die vooruitgang om vol vertrouwen verder richting gewenste toekomst te gaan, is waar ik naar streef. 

Ik ben mijn nieuw hoofdstuk begonnen;
begin jij aan het jouwe?