Over Katrijn

Mijn verhaal...

Ik ben Katrijn, 32 jaar en oorspronkelijk afkomstig van Elewijt, momenteel woonachtig te Tremelo (Vlaams-Brabant).

Ik neem jullie even mee naar een -achteraf gezien- belangrijke gebeurtenis in mijn leven. Toen het moment was aangebroken om vanop de schoolbank mijn studierichting te kiezen, twijfelde ik namelijk hard tussen psychologie en communicatiewetenschappen.

Uiteindelijk koos ik voor het laatste. Een richting die ik destijds niet 100% overtuigd insloeg maar een beslissing die mede gevoed werd door een vrees voor zware statistiek.

De volgende 10 jaar daarop kwam ik voor het merendeel in communicatiefuncties terecht, vooral in de sociaal-culturele sector.

In iedere functie werd ik echter onbewust aangetrokken tot het coachende & trainende aspect:

  • In Guatemala werkte ik na mijn opleiding ontwikkelingssamenwerking voor een internationale NGO waarin ik onder meer Spaanse leerkrachten coachte op vlak van werkethiek en houding naar de studenten toe. Ik leidde ze ook op vlak van digitale basisvaardigheden op.   
  • In mijn job als project management consultant analyseerde en optimaliseerde ik interactieprocessen tussen callcenter agents en klanten.
  • In mijn functie als communicatieverantwoordelijke bij een non-profit organisatie begeleidde ik mee stagiairs en counselde ik studenten in het buitenland en hun gezin.

Nadien drong het echter tot mij door: Ik hoor niet thuis in de communicatie-marketingsector.

IMG-6480

Met dat besef ging ik doelgericht aan de slag. Ik zocht tewerkstelling in een nieuwe richting waar ik wel thuis hoor: Een wereld waarin ik mensen kan begeleiden. 

Ik kwam tot mijn grote vreugde terecht bij een partnerorganisatie van de VDAB waar ik werkzoekenden individueel en in groep begeleidde richting arbeidsmarkt. Deze coaching bestond uit het hele spectrum inzake jobseeking:

workshops (voorbeelden):
  • zelfanalyse: SWOT, kernkwadranten van Ofman, roos van Leary, enneagram, elevator pitch… 
  • op de werkvloer: time management, hoe omgaan met feedback, hoe conflicten behandelen binnen een team,… 

individuele coaching: analyse van CV en motivatiebrief, inoefenen van sollicitatiegesprek, kerntalentenspel, 360° feedback, methodiek successenbeschrijving,… 

Dit was het werk waar ik eindelijk écht floreerde.

Met al mijn ervaringen in mijn rugzak besloot ik dit pad een nieuwe wending te geven: Met mijn passie voor ‘welzijn op het werk’ als zelfstandige aan de slag gaan. Gewapend met enerzijds mijn ervaring en anderzijds  professionele coachopleidingen, bied ik nu jullie mijn diensten aan als Career Coach. 

Ik ben mijn nieuw hoofdstuk begonnen;
begin jij aan het jouwe?