Over Katrijn

Mijn verhaal...

Ik ben Katrijn, 32 jaar en oorspronkelijk afkomstig van Elewijt, momenteel woonachtig te Tremelo (Vlaams-Brabant).

Ik neem jullie even mee naar een -achteraf gezien- belangrijke gebeurtenis in mijn leven. Toen het moment was aangebroken om vanop de lagere schoolbanken mijn studierichting te kiezen, twijfelde ik namelijk hard tussen psychologie en communicatiewetenschappen.

Uiteindelijk koos ik voor het laatste. Een richting die ik destijds niet 100% overtuigd insloeg maar een beslissing die mede gevoed werd door een vrees voor zware statistiek.

De volgende 10 jaar daarop kwam ik voor het merendeel in communicatiefuncties terecht, vooral in de sociaal-culturele sector.

In iedere functie werd ik echter onbewust aangetrokken tot het coachende aspect:

  • In Guatemala werkte ik na mijn opleiding ontwikkelingssamenwerking voor een internationale NGO waarin ik onder meer Spaanse leerkrachten coachte op vlak van werkethiek en houding naar de studenten toe. Ik leidde ze ook op vlak van digitale basisvaardigheden op.
  • In mijn job als project management consultant analyseerde en optimaliseerde ik interactieprocessen tussen callcenter agents en klanten.
  • In mijn functie als communicatieverantwoordelijke bij een non-profit organisatie begeleidde ik mee stagiairs en counselde ik studenten in het buitenland en hun gezin.

Plots drong het tot mij door: Ik hoor niet thuis in de communicatie-sector. Dit sloeg in als een bom. Met dat besef ging ik doelgericht aan de slag: tewerkstelling zoeken in een nieuwe richting waar ik wel thuis hoor. 

Ik kwam tot mijn grote vreugde terecht bij een partnerorganisatie van de VDAB waar ik werkzoekenden individueel en in groep begeleidde richting arbeidsmarkt. Deze coaching bestond uit het hele spectrum inzake jobseeking:

workshops (voorbeelden):
  • zelfanalyse: SWOT, kernkwadranten van Ofman, roos van Leary, enneagram, elevator pitch… 
  • op de werkvloer: time management, hoe omgaan met feedback, hoe conflicten behandelen binnen een team,… 

individuele coaching: analyse van CV en sollicitatiebrief, inoefenen sollicitatiegesprekvaardigheden, kerntalentenspel, 360° feedback, methodiek successenbeschrijving,… 

Dit was het werk waar ik eindelijk écht floreerde.

Met al mijn ervaringen in mijn rugzak besloot ik dit pad een nieuwe wending te geven: Met mijn passie voor ‘welzijn op het werk’ als zelfstandige aan de slag gaan. Gewapend met enerzijds mijn ervaring en anderzijds 2 professionele coachopleidingen, bied ik nu jullie mijn diensten aan als Career Coach. 

Ik ben mijn nieuw hoofdstuk begonnen;
begin jij aan het jouwe?

COACHING

TRAINING

Een coach handelt vanuit de visie dat de coachee (klant) een bewustwordingsproces doormaakt. De focus ligt op het individu die vanuit zichzelf inzichten verwerft dankzij de ondersteunende rol van een coach.

Een goede coach stelt de juiste vragen die jou doen nadenken over jezelf. Je wordt begeleid in de zoektocht naar een geschikte oplossing van jouw drempel of hindernis. Een coach oordeelt niet, focust zich 100% op jou en werkt resultaatgericht.

In het geval van coaching past de coach zijn begeleiding aan naargelang het verloop van het traject met de coachee.  

Een trainer draagt zijn kennis en vaardigheden over naar mensen. Een trainingssessie wordt aangevat in een bepaald thema met een bepaald doel vooraf gecreëerd door de trainer. 

                                                                                                                          Een goede trainer handelt vanuit een specifieke expertise en vergroot de kennis van het individu of de groep over een bepaalde materie. Hij of zij kan inspelen op de inbreng van de deelnemers en speelt vlot in op de groepsdynamica. 

In het geval van training past de klant zich aan het proces en de structuur van de trainer aan.  

Mijn kernwaarden

Persoonlijk
Professioneel
Methodisch
Kwaliteitsvol
Vertrouwelijk