Pakketten

Assertiviteit in Actie

Heb je moeite met neen zeggen? Voel je vaak de neiging om anderen te plezieren? Vind je het lastig om jouw over grenzen te communiceren?

Gezond assertief zijn in een sterkte in het leven, zowel op privé- als op werkvlak. Echter door bepaalde persoonlijkheids- en genetische factoren, maar ook aangeleerde dynamieken vanuit onder meer de opvoeding, vinden sommige mensen het zeer lastig om te zeggen wat ze écht denken of voelen. In deze sessies verkrijg je diepgaande inzichten verkrijgen op vlak van jouw identiteit, omgeving, gevoelens en gedrag. 

Basispakket 3 uur (3 sessies)

Na verschillende dynamieken te hebben blootgelegd en je je zelfbewuster voelt, zal je zelf thuis praktijk- en doelgericht aan de slag gaan. Dit door middel van oefeningen die uit de bus kwamen na de eerste 3 uur. Ze zijn persoonlijk op jou afgestemd. 

Basispakket 6 uur (6 sessies):

In het uitgebreide traject gaan we na de eerste 3u aan de slag tijdens de sessies met praktische oefeningen die op jou afgestemd zijn. Doel is om ze om te zetten in de realiteit, het effectief te oefenen om een nieuw denk- en gedragspatroon te ontwikkelen  en jouw vooruitgang op te volgen. 

Meer informatie over mijn methodieken: In 3u maken we via de Interactionele  Vormgevingstheorie jouw PersoonlijkheidsPaspoort op. Door middel van oefeningen peilend naar jouw opvoeding, gedragspatronen, subpersoonlijkheden, innerlijke behoeftes, levensdoel(en), enz. leer je jezelf diepgaand kennen. Via deze bewustvorming maken we gebruik van jouw innerlijke hulpbronnen (krachtige eigenschappen/kwaliteiten/talenten) om concrete stappen voorwaarts te zetten richting gezond assertief zijn. We doen dit zowel mindful als cognitief praktisch.

Faalangstangstvrij groeien

Voel je stress voor een examen, optreden of vergadering waar je het woord moet voeren? Heb je schrik dat je het niet gaat kunnen of dat mensen gaan oordelen over jouw prestatie?

Met zelfvertrouwen onbekend terrein durven verkennen, is een sterkte in deze samenleving.

Je vertoont misschien uitstelgedrag & voelt dat er nog te weinig tijd is om goed te kunnen presteren. Faalangst kan je immers verlammen en kan ervoor zorgen dat je wegloopt van activiteiten waaraan je zou (moeten) deelnemen. 

Het is nochtans erg belangrijk voor jouw zelfvertrouwen om af en toe uit jouw comfortzone te treden.

Basispakket 3 uur (3 sessies)

Je ontdekt welke type(s) faalangst je hebt, waar deze vandaan komen, wat jou negatieve triggers zijn en hoe je hier cognitief & fysiek op kan anticiperen én effectief reageren. Je kan zelfstandig aan de slag met de oefeningen die persoonlijk op jou gericht zijn.  

Basispakket 6 uur (6 sessies):

In het uitgebreide traject gaan we na de eerste 3u aan de slag  met jouw praktische oefeningen. Doel is om ze om te zetten in de realiteit, het effectief te oefenen om een nieuw denk- en gedragspatroon te ontwikkelen  en jouw vooruitgang op te volgen. 

Meer informatie over mijn methodieken:

Via oefeningen uit de ACT (Acceptance & Commitment Therapy) leer je waar jouw faalangst vandaan komt en op welke vlakken dit zich bevindt. Je zoekt uit wie er aan het roer staat in stresserende situaties en welke subpersoonlijkheden van jou aan de kant geschoven worden. We nemen jouw irrationele gedachten in deze gebeurtenissen onder de loep via de RET (Rationele-Emotieve Therapie) en oefenen praktisch niet-belemmerende overtuigingen in. We doen dit zowel mindful als cognitief praktisch.

Verbindende communicatie (op de werkvloer)

Verloopt de communicatie op het werk minder vlot dan je zou willen? Heb je moeite met het uitspreken van jouw gedachten tegenover collega’s? Zou je meer verbinding willen creëren tussen jezelf en anderen via een efficiënte ‘nieuwe taal’ (vrienden, kennissen, collega’s)?

In een Workshop Verbindende Communicatie (3u in 1 sessie) krijg je tools aangereikt en kan je achteraf in een lastig gesprek:

  • Situaties neutraal benoemen zonder oordeel
  • Jouw gevoelens beter herkennen in bepaalde situaties die jou ontregelen
  • Connectie maken met jouw eigen behoeften in lastige gesprekken
  • Concreet wat je wenst uitspreken tegenover een gesprekspartner

 

Hierdoor bereik je een relatie die gebaseerd is op wederzijds respect. Je leert open en op gezonde assertieve wijze te communiceren. Anderen hoeven jouw gedachten niet meer te lezen en dankzij jouw houding nodig je uit om empathisch te luisteren.

Meer informatie over mijn methodieken:

Ik maak gebruik van de handvatten van Verbindende of Geweldloze Communicatie; een communicatie- en in ruimere zin levenswijze– in het leven geroepen door de Amerikaanse psycholoog Marshall Rosenberg.

Het theoretisch kader is een onontbeerlijk deel van de workshop, maar neemt niet de bovenhand. Dankzij de kennismaking met deze ankers kunnen wij erg praktisch en oplossingsgericht te werk gaan in deze workshop. Je zal over bepaalde gesprekken reflecteren & via de nieuwe methode praktisch voorbereiden & inoefenen thuis en/op de werkvloer.

Wat is het tarief voor de drie pakketten?

ASSERTIVITEIT EN FAALANGST

Basispakket 3u  €180  –  Uitgebreid pakket 6u €330  

VERBINDENDE COMMUNICATIE

Individuele workshop 3u – €180  

Hoe gaan we te werk?
Binnen een termijn van 2 weken na het eerste contact plan ik een allereerste gesprek in. Tijdens deze afspraak doe ik een voorstel hoe ik jou verder kan begeleiden.

Persoonlijk & vertrouwelijk
Positief & dynamisch
Doelgericht & zelfsturend
Praktisch & methodisch
Professioneel & kwaliteitsvol