Samenwerkingen

Mijn samenwerkingen

Jikan (時間) is  de Japanse term voor Tijd en is een groepspraktijk in het centrum van Tremelo. Deze conceptstore baseert zich op dit element en vertaalt zich in het aanbod: de tijd nemen voor onszelf, op alle mogelijke vlakken; de tijd nemen om onszelf beter te voelen, zowel vanbinnen als aan de buitenkant. Ik werk er met volwassenen die richting zoeken in het leven en terug plezier en voldoening wensen op persoonlijk/professioneel vlak.

In de dokterspraktijk te Aarschot werk ik met volwassenen die vastlopen in hun werk. Afhankelijk van de situatie zal dit eerst resulteren in een focus op cognitief en lichamelijk herstel (stress- en burn-out coaching) om daarna mogelijkheden op de arbeidsmarkt uit te pluizen (loopbaanbegeleiding) of zichzelf als persoon weerbaarder te maken op de werkvloer (veerkrachtcoaching).

Ik maak deel uit van het netwerk Oh My People die op een grensverleggende manier kijkt naar stress en burn-out.

Met het oog op werkhervatting richten we ons op stabilisatie en activatie van de cliënt. We concentreren ons op herstel door het implementeren van positieve coping mechanismen om beter te kunnen omgaan met stress. De focus ligt op het duurzaam managen van jouw energie.

Make me Fly! is een gemandateerd loopbaancentrum waarbij ik gepersonaliseerde coaching gericht op werk aanbied. 

Deze organisatie richt zich op de  Solutions Focus methode (Oplossingsgerichte Methode) en is geworteld in de positieve psychologie. 

De professionals in dit sterk netwerk onderscheiden zich via het stellen van krachtgerichte vragen waardoor jij de kans krijgt scherpe inzichten te verkrijgen. 

The House of Change biedt via trajecten op maat door Human Impact Experts duurzame veranderingen aan bedrijven én individuen aan. 

Als soft skills facilitator kan ik worden ingezet om deze transformatie mee te begeleiden naargelang de noden van de klant. Topics: People management, leiderschap, omgaan met klachten,  duurzaam overtuigen & beïnvloeden en focus management.

Groep Maatwerk behartigt de belangen van bedrijven en organisaties die aangepaste arbeid verschaffen aan personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Er worden onder meer thematische vormingen aan maatwerkers aangeboden. Dit kan volgende topics behelzen:

Stresspreventie, geweldloos en gezond assertief communiceren en hoe omgaan met pesten/plagen op het werk.