Sollicitatietraining

Deze identiteitsgerichte sollicitatie(coaching)- en training is ideaal voor jou indien:

je wegens langdurige tewerkstelling al lang niet meer gesolliciteerd hebt

je vragen stelt over jezelf binnen (& buiten) het sollicitatieproces

twijfelt hoe je een vacature moet lezen & interpreteren

onzeker bent over jouw sollicitatiegesprekvaardig-heden

je opnieuw in jezelf wil geloven in de zoektocht naar een nieuwe job

graag jouw sollicitatie op creatievere wijze wil aanpakken

je niet op de hoogte bent op welke manier je moet solliciteren in een bepaalde sector

onzeker bent over jouw schrijfvaardigheden en/of de inhoud van jouw applicatie

opnieuw connectie wil verkrijgen met jezelf

In tijden van economische onzekerheid, een stijgende trend van interimjobs en toename van jobhoppers, is het belangrijk je te differentiëren van andere sollicitanten. Hoe spring jij eruit voor een werkgever en ‘verkoop’ je jezelf op authentieke wijze?

Wat is sollicitatie(coaching)- en training?

Het is de verbinding tussen de identiteit van een individu en zijn of haar sollicitatieproces centraal staat. De begeleiding bestaat uit 3 sessies. 

Sollicitatiecoach/trainer

In mijn jobcoaching voor werkzoekenden besteedde ik veel aandacht aan het voeren van sollicitatiegesprekken. ‘We zien wel hoe het loopt’ is een veelgehoord argument dat vaak succesvolle gesprekken in de weg staat. Voorbereiding is de sleutel tot succes. Het is noodzakelijk om gepaste, authentieke antwoorden klaar te hebben op de meest voorkomende vragen. Via visualisatietechnieken beelden we ons een gesprek van binnenkomst tot einde in. Hoe kunnen we inspelen op onverwachte scenario’s? En wat als het gesprek online plaatsvindt?

Doorheen mijn loopbaan werd ik in verscheidene functies als verantwoordelijke voor het publiciteitsmateriaal aangesteld. Ik heb zowel ingestaan voor het  tekstuele als voor het visuele (via grafische- en videobewerkingsprogramma’s). Met deze ervaring op zak bekijk ik jouw CV en sollicitatiebrief en hoe deze in de specifieke context passen. Hoe past jouw schrijfstijl en gekozen lay-out bij de functie en het bedrijf waar je solliciteert? 

Mijn aanpak

Identiteitsbewust
Wie ben jij? Met welke waarden en normen ben jij opgegroeid? Ben jij een ondernemer of heb jij voortdurend een innerlijke criticus op jouw schouder die je tegenhoudt? Wat zijn jouw verborgen verlangens? In het eerste luik krijg jij via praktische en creatieve oefeningen uit het PowerPixelboekje zicht op jezelf.

Sollicitatiebewust
In het tweede luik ga jij wederom via het PowerPixelboekje praktisch aan de slag met de vacature, jouw CV, motivatiebrief en sollicitatiegesprekvaardigheden. Dankzij jouw inzichten uit het eerste luik wordt storytelling makkelijker & ben je je bewust van jezelf in het hele sollicitatieproces.

Innerlijke kracht
Dankzij de verbinding tussen het mentale bewustzijn & het praktische handelen, voel jij je na afloop versterkt en stap je met zelfvertrouwen af op jouw doel! 

WhatsApp Image 2021-02-15 at 15.07.03
Wat is het tarief voor sollicitatietraining?

Er zullen drie sessies plaatsvinden in het reguliere traject (eerste luik: 1,5u + 1,5u en tweede luik: 2u). In totaal kost dit €360.

In 5u krijg je een sterk theoretisch onderbouwd, kwalitatief en pragmatisch identiteitscoaching & trainingstraject  met bijbehorend materiaal.

Er zijn ook extra modules (beschikbaar voor €90 per 1,5u).

Aan de hand van jouw behoeftes en wensen, wordt er een voorstel gedaan op maat.

Persoonlijk & vertrouwelijk
Positief & dynamisch
Doelgericht & zelfsturend
Praktisch & methodisch
Professioneel & kwaliteitsvol