Vorming Groep Maatwerk 21/02/2022

In deze vorming onder de vorm van stress- en burn-outcoaching krijgen de deelnemers inkijk in hoe hun eigen gedachten hun perceptie kunnen beïnvloeden. Met deze rationele effectiviteitstraining werk ik zeer graag omdat het op een uiterst simpele manier uitlegt hoe jouw brein werkt.

Stel: je krijgt een mail van jouw baas en je moet onmiddellijk naar zijn bureau komen. Hoe komt het dat de ene persoon hier kalm bij blijft, een andere angstig en nog iemand anders al bijna kwaad binnenstormt?

Het zijn op dat moment jouw innerlijke stemmetjes die bepaalde gevoelens creëren. Wat je tegen jezelf zegt, triggert een bepaalde reactie. Gedachten hebben namelijk een grote invloed op jouw gevoelens; die ontstane gevoelens triggeren dan weer een bepaald gedrag (reactie). Samen kijken we naar situaties en hoe we op verschillende manieren hiertegenover kunnen staan. We bespreken onze stresstriggers, hoe we deze bij elkaar kunnen waarnemen, en wat iedereen individueel tijdens een stresspiek nodig heeft. We zoeken naar manieren om meer balans te verkrijgen.

Is stress altijd negatief of zijn er ook positieve kanten? Het verschil tussen gezonde en ongezonde stress komt hierbij aan bod. We vullen individueel onze batterijen in (mentaal, fysiek, emotioneel) om te bekijken hoe hoog of laag deze momenteel staat.

Maar niet enkel het mentale; ook het fysieke krijgt in deze vorming een plaats. We oefenen een bodyscan of een andere zenoefening in en focussen ons op onze buikademhaling. Het belang van energiegevers krijgt aandacht en welke steun je kan verkrijgen bij chronische problematieken.

stress op het werk